U kojem vremenu želim natopiti posudu/sanduk?
Koji sistem ima najbolju iskoristivost?
Što je u HR dobavljivo?
Koliko želim uložiti?
Želio bih znati koji sistem bi bio "best buy". Zanima me da li meduze (koje su pretpostavljam među najjeftinijim sistemima) dovoljno natope jako propusne mješavine. Pretpostavljam da ih zbog toga treba više staviti u jednu posudu. Da li je onda možda isplativije kupiti manje ovakvih - http://hbf.my-bonsai.com/index.php?action=dlattach;topic=461.0;attach=5006;image
Kakav si ti sistem instalirao?
Ovaj sa fotke na linku je sigurno jeftiniji od kap na kap, no za njega trebaš neki konstanti i viši pritisak, pretpostavljam između 2-5 bara. No ti sistemi rasipaju vodu, jer ti želiš natopiti posudu, a oni su bolji za mistanje (dok nema vjetra) Sa vjetrom će ti i posude ostati suhe, jer su to mikrorasprskivači i stvaraju maglu, pa po vjetru i ne služe svrsi.
Meni se taj sistem sa fotke, čini odličnim, no još sa sobom nisam na čisto koji sistem želim.Situacija je puno, pa je i ponuda šarolika. Sebastijan je nabavio sistem koji mi izgleda super korisno, u vrijeme kad sam ja instalirao moj, toga nije bilo. Treba si dati vremena, otiči do trgovca i vidjeti kaj se nudi. Ja znam za jednog kraj ZG (i S je tu kupio). Ne e mislim na baucentre, več na trgovce koji dilaju agroopremu, plastenike, i u tom smjeru. Naravno, prije treba googlati.
Ja sad doma, još uvjek zaljevam sa tušem ručno i razmišljam što želim od automatike i želim li uopće.