... jutros si mi rekao na telefon da je ovo Veljkova inicijativa .... jel članovi ZG kluba uopće znaju za "inicijativu" i što misle o tome?
Rekao sam da više neću pisat na ovom forumu, ali pošto je moje ime spomenuto, da ja kažem svoje mišljenje;
Kao što sam več napisao, ja jesam za savez, ali osobno. Kao predsjednik bonsai kluba Rijeka, moram reči da ljudi u našem klubu ne žele direktno učestvovati u radu kluba, prihvačajući neku od funkcija, pa trenutno ne vidim ljude iz našeg kluba koji bi se prihvatili funkcija u Savezu. Možda se varam, ali čini mi se da stvari tako stoje.
Šta ja očekujem od saveza; Očekujem financijsku potporu koju će naš klub dobiti od Saveza prilikom dovođenja recimo Boninija, a ne da mi kao klub plačamo Savezu članarinu, a ni za sebe nemamo dovoljno novaca. Od kud bi Savez dobio novac.... pa od sponzora, što automatski znači da osoba koja će biti predsjednik istog ima osnovni zadatak pribaviti sponzore. (pitam se dali se neko želi upustiti u to- ja ne, ...imam dovoljno glavobolje sa matičnim klubom)
Drugo; očekujem da kad idemo npr. na gostovanje u Sloveniju, da se osigura fitopatološki nalaz za sve klubove od strane Saveza, a ne da klubovi iste pribavljaju svaki za sebe i na taj način troše nepotrebno novac.
Očekujem i da članovima Saveza makar djelomično financijski pomogne kod nočenja prilikom gostovanja, te da plati putne troškove istima. BK Rijeka je svim svojim članovima platio putne troškove, spavanje i hranu dok smo bili u Kaštelima-, a isto tako i put u Ljubljanu na Mednarodnu rastavu. Uz to, imali smo te iste godine i prvu međunarodnu izložbu u Opatiji koja nas je u grubo koštala oko 10 000 kn. Dali je bilo koji član kluba iz Dalmacije ili iz Zagreba dobio isto od svojih klubova- koliko ja znam nije, nego su ljudi išli na ta događanja o svom trošku. Ne spočitavam nikome, ali ako se ne mogu prikupit sredstva za matični klub, a kako će se prikupit sredstva za Savez?
Treće je Statut... čemu članovi odbora ako o ničem ne odlučuju, pa oni bi zajedno sa predsjednicima klubova, te upravnim tijelom Saveza - čitaj; predsjednik, dopredsjednik i tajnik Saveza - trebali odlučivati o svemu, a predsjednik bi te odluke morao kasnije provoditi u djelo, normalno uz pomoć svih ostalih... tako da...
Ako i kada se to sve posloži, ja sam sigurno za!