0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
hvala , znam za to , Kresica nas je uputil na jednoj od radionica
Citat: Goran Cajko - 04-04-2007, 11:50:03Samo ga pusti da raste. Nemoj ništa cvikat dva mjeseca, a možeš ga počet hranit kroz dva tjedna.eto ja ga ocvikao prije 4 dana i poneki listovi su mu se posavili , jeli to razlog ili je ipak neki drugi i hoce li mu biti bolje
Samo ga pusti da raste. Nemoj ništa cvikat dva mjeseca, a možeš ga počet hranit kroz dva tjedna.
Još na početku interesa za bonsai sam negdje pročitao da prije orezivanja javora alat ( škare ) treba dezinficirati alkoholom, jer se može dogoditi da se odrezana grana djelomično ili u cijelosti osuši.Dozvoljavam da to nije točno, ali ja prije svakog zahvata na javorima dezinficiram škare i nikada nisam izgubio niti jednu granu ( osim ako sam je savijanjem polomio ). To radim čak i na 40-tak mladica javora koje rastu u vrtu i čini se da im to odgovara. Meni također.
Ali kaj nije stvar u tome da se mora alat dezinficirat nakon rada na javoru, da nebi zarazio neku drugu biljku? Čula sam da su javori otrovni za druge vrste?
Ja sam čuo i prije i poslije. Od jednih sam čuo prije a od drugih poslije...pa ja za svaku sigurnost i prije i poslije
Nisam znal za ove alkoholičarske vrste ! S njima bi se dalo senzibilizirati moje zagorce! Bonsai za po klijeti....