Zimovnik mi je zatvoreni jugozapadni ugao uz kuću koji je već po projektu natkriven betonskim brisolejama ( sjenilima ). Na početku sam te brisoleje zastaklio kako prostor ne bi kisnuo, a onda sam prije dvije godile drvenom konstrukcijom zatvorio sav prostor i na dvije strane i strop postavio dvoslojnu prizmatičnu plastiku debljine 10 mm. Prostor je visok oko 3,5 metra, a do visine od 2 metra se stijene posve skidaju tako da bih biljkama omogućio postepeni prelaz sa zimskog na proljetni i ljetni režim, a da ih istovremeno ne moram nekoliko dana seliti van i unutra zbog prilagodbe. Dakako, od proljeća do jeseni bočne su stjene posve skinute i u tom prostoru na "oporavku" držim sobno cvijeće i unutarnje bonsae.
Problem je u tome što sam to zamislio kao hladni zimovnik u kojem temperatura nikada neće pasti ispod 0o C, ali velike ostakljene površine i visoke vanjske temperature pretvorile su taj zimovnik u zimski vrt. Obzirom da se klima mijenja, onda ću to ugradnjom podnog grijanja doista pretvoriti u zimski vrt, a za kontinentalno ću bilje izgraditi novi površine oko 40 m2.