Evo konačnog izgleda forme alata. Završnoj obradi koju vidite na fotki, fali fosfatiziranje, to je crno-sivi završni sloj kao na oružju. Alat obrađen na ovaj način bit će nešto skuplji. Dakle, svaki komad alata sa renderiranom (nareganom) drškom i završno fosfatiziran, košta 75 kn po komadu. Sav je izrađen od čelika 17-30. Ukoliko se svi odlučimo na ovakvu završnu obradu, komad alata može koštati 70 kn.
U srijedu ću imati prve uzorke žiličastih dlijeta, pa ćete fotke alata vidjeti u četvrtak.
Kukasta dlijeta kreču u dogovorenu izradu, zakrivljenost kuke i oštrica na 2:30 h. Izrada može početi sutra, no mi se trebamo dogovoriti, idemo li na prvu varijantu bez završne obrade po cijeni od 50 kn ili hoćemo drugu varijantu gdje je završna obrada bolja, a cijena je 75kn, odnosno 70kn po komadu, ako svi želimo istu obradu.
Javite se po tom pitanju danas ili najkasnije sutra do 16h.
Moje osobno mišljenje je da je skuplja završna obrada nepotrebna i da si svako može individualno dati svoj štih alatu, kako je to i Gal napravio ili nešto slično. No ako smo svi za ovu skuplju varijantu, onda sam i ja, jer alat će izgledati svjetski kad dobije srno-sivi završni sloj.
Odlučite i javite, evo i fotke nožića, a kuke i žlice će biti isto ovako finiširane.