Ružmarin o kojem pričam je bio godinama u velikoj posudi i rastao na očigled. Promjer zelene mase mu je bio preko 1m, a debljina debla oko 8cm. Prve zelene grane su mu bile na nekih 30cm od debla, do tih grana sam orezao ružmarin tako da je svaka grana imala zeleni završetak od nekih 5-10 cm. Sve to je rađeno u 4 mj. Kaj mu je naškodilo, ne znam, ali nakon rezanja je usahnuo.
To je nešto do mene garant
Ponekad zna ružmarin iz čista mira uvenuti ... još nisam skontala o čemu se radi. Ko što sam rekla uzgajam od njega živicu. Nekih 10-ak sadnica, i tokom zadnje godine su 2 iz čista mira uvenula u razmaku od 2 mjeseca. Svi imaju isti tretman, u istoj su zemlji jednako ih prihranjujem, šišam i sve drugo. Samo su se osušili u par dana.
Ne želim se zamarat o čemu se radi, uvijek postoje neke okolnosti kojih možda nismo svjesni....
Dok sam imala bonsai ružmarin, jedino sam primjetila da loše reagira na vjetar. Poslije bure, odmah bi ga jurila zalit, jer bi odmah počeo blijedit. Na kraju je poslije jedne jake bure krepucnio.
Znači Sivac, treba pazit da mu se zemlja ne isuši previše i staviti ga u zavjetrinu, kad ga izvadiš.