(zalijevanje listova;ruzmarina i lavande je zabranjeno)
Može riječ - dvije više o ovome?
moze bez problema.
eto rijec zabranjeno bas ne odgovara ali ne savjetujem vise odgovara,svatko napravi kako zeli.
po mome iskustvu i prateci ruzmarine i lavande u prirodi rastu najcesce u siromasnom tlu,izlozeno na sucu.Tunis,Maroko,jug Francuske,Italije.KRATKO RECENO SVE MEDITERANSKE KRAJEVE.u vrtovima sa automatskim zalijevanjem sve ove vrste izgledaju bolesne i slabe,one koje se zalijevaju po listovima 90% SU POKOJNE
.
cesto promatram na jugu Fr.kvalitetu ruzmarina i lavande pokraj auto puta i dosao sam do zakljucka poslije toliko mojih pokopanih primjeraka da moram promijeniti hortikulturu i eto prvi przivjeli primjerak sad star 9 godina ruzmarin horisontalis i danas mi pravi drustvo i upravo je u ovo doba u punom cvijetu.ostali primjerci lavande i ruzmarina su dosta mladji ali takodjer u punoj formi.svi primjerci dolaze iz prodavaonice za bonsai(bonsai centro-celle ligure-italy).bili su u typu pre-bonsai sto znaci plasticne crne posude sa dosta rada i formiranja.
eto ja se zaveza i napisa vise od dvi tri rici :lauhhing:ali nije vazno ako moze pomoci.