kaj reci o toj stvari ...
nakon Waltera u Kastelima ja sam poceo primjenjivati onu njegovu da se gnoji i duplo vise od propisanog ili isto kao sto pise na uputama
e sad koliko je to pametno ja sam isklusio na svojoj kozi ...
prvo na javoru mi se lisce pocelo susiti , cak sam si dao pomisliti da je to od vruceg vjetra ,ali i kad sam sklonio u zavjtrinu i u hlad on je svoj postupak nastavio sve vise i vise propadanje
zatim na bijelom boru , prvo sam pomislio da mi se to susi radi starosti ,ali sinoc sam se uvjerio da mi se i ovogodisnji prirast poceo susiti
uvjerio sam se da je najbolja ona stara izreka bonsaista, upola manje od dozvoljenog , eto na grabu i na brijestu mi se svako malo dogadjalo da mi mladi listovi posuse, a zasto jer mu dajem previse dusika
mozda postoje neke vrste biljaka koje podnose ,a i pitanje je sigurno i od substrata zemlje koji koristimo koliko cemo gnojiti , jer recimo sigurno nije isto dali si posadio u cisti pijesak ,humus ili akadamu
sto manje humusa vjerovatno treba vise pognojiti jer se tu i manje moze zadrzati gnojivo, dok u humusu sigurno ce gnojivo duze trajati
kako bi rekel nas Zoki , bolje uopce ne gnojiti nego pregnojiti biljku (kud te ne slusah, bojim se da bi mi sad sve to moglo propasti ,a cak sam mislio neke biljke odvesti na izlozbu u Vodnjan a sada
GNOJIVO SE TREBA SMANJITI ZA UPOLA OD PROPISANOG NA UPUTSTVIMA i Amen!!!!!