0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: veljko - 28-03-2007, 00:29:21Koliko sam ja čitao knjige o bonsaima, ako nije gnojivo specijalizirano za iste, doza (količina gnojiva po litri vode)koja piše na bočici se umanjuje za pola bez obzira dali je omjer 4-4-4, 10-10-10, ili 40-40-40.Isto, ako piše da se biljke zalijevaju, npr. svakih tjedan dana, vi zaljevate svaka dva tjedna i to je to. Ispravite me ako mislite da griješim.temperatura zraka nebi smjela biti niža od 12, a viša od 25 stupnjeva.
Koliko sam ja čitao knjige o bonsaima, ako nije gnojivo specijalizirano za iste, doza (količina gnojiva po litri vode)koja piše na bočici se umanjuje za pola bez obzira dali je omjer 4-4-4, 10-10-10, ili 40-40-40.Isto, ako piše da se biljke zalijevaju, npr. svakih tjedan dana, vi zaljevate svaka dva tjedna i to je to. Ispravite me ako mislite da griješim.
Citat: DonQuijote - 28-03-2007, 09:56:51Uopće se još ne zamaram s problemom gnojiva. Jednostavno ništa ne gnojim pretpostavljam da dok su drvca tek presađena imaju dovoljno hrane i bez prihrane. Drva se prve 2 godine nakon iskapanja uopce ne gnoje,jer je to doba "oporavka".M
Uopće se još ne zamaram s problemom gnojiva. Jednostavno ništa ne gnojim pretpostavljam da dok su drvca tek presađena imaju dovoljno hrane i bez prihrane.
baš sam nedavno uzela u MBm-a organsko gnojivo (piše za masline ali može i za ostalo)
Budem ja pital Stefana jednom ako njemu ovo valja.
Jučer sam bio u MBM-u i kupio si neka gnojiva. Imaju vam nekakvu rasprodaju istih i čini mi se vrlo povoljno:Ja kupio NPK 20-20-20 www.orvital.it/media/Img_prodotti/Plant20.jpg, 15-30-15 i 15-15-30 u prahu, pakiranja 250g po 3,70 kuna paket. Ak trebate......
Recept bi ( u perspektivi ) dobro došao i drugima - jasno, ako nije kućna tajna.