Čini mi se da ste malo prezabrijali o gnojivima. Ne zato što rasprava nije dobra, nego stoga što ovjde već pričamo o teškoj artiljeriji. Nikad, ali baš nikada ne bi niti probao koristiti stajsko gnojivo. Ima za to stotinu razloga. Aleksa, ne radi to!!! Druga stvar koju sam želio podijeliti s vama...to sve vam nije toliko bitno. Biljke nisu prasad da bi ih mogli gojiti...toviti tako. Sve to je prilično bacanje i gnojiva i truda. To vam je kao i vitaminska terapija u ljudi. Sve to što se prodaje od vitaminskih preparata više-manje je bezveze. Ukoliko se normalno hranimo. znači prosječnim režimom prehrane, organizam je u homeostazi, ravnoteži svega što mu je potrebno. Jedino u izuzetnim situacijama postoje nedostatci nehoga elementa, i to i tada ne svih. Vjerojatno. Biljke ne "uzimaju" više ako im više dajete. Postoji maksimum koji one mogu asimilirati i taj se postiže vrlo brzo, vjerojatno već kod deteterostruko manjih doza od onih koje im mi dajemo dohranom u tlo. Ostalo je samo gubitak. Sve drugo se ispire. Mislim da je ponekad, u redovitim intervalima, čisto zbog toga što su bonsai biljke izložene stresnijem i zahtjevnijem životu nego druge, dobro i potrebno davati neko uravnoteženo gnojivo. Mislim da je to više, više nego dovoljno. I s dodatnim dodavanjem veće koncentracije, samo dolazimo u opasnost da ubijemo biljku, a ne postižemo bolji rast.