BIO-GOLD-a uporabljajo tudi vsi več v večjih količinah, kot pa so navodila na samem izdelku.
Sama tekoča gnojila so bolj nevarna za korenine, kot pa organska gnojila v obliki pelet. Uporobljam jih za drevesa ki so že v bonsaj posodah, kot za drevesa v trening posodah, kot tudi za drevesa v vrtih.
Samo za primer, prejšnja leta sem uporabljal tekoča gnojila, lansko in letošnje leto pa ta organska gnojila v obliki pelet, razlika je v prirastu rastline zelo opazen, najbolj sem opazil razliko pri iglavcih, tako da sem sam zagovornik organskih gnojil.
Tekoče gnojilo deluje samo takrat ko se gnoji se pravi tisti dan ko se zaliva z vodo v katero je vmešano gnojilo in drevo sprejme kolikor lahko sprejme ob zalivanju (kolikor so korenine sposobne sprejeti), gnojilo se nikjer ne nalaga ali veže na organske snovi v substratu, s tem ko se organska gnojila vežejo na organske snovi v substratu, se tam nalagajo in jih drevo ima vedno na razpolago, jemlje jih toliko, kolikor jih potrebuje.
S tem da moram povedat da še vedno uporabljam tekoča gnojila, kot dodatno, ampak samo 1x na mesec in spomladi ko prvič gnojim uporabim tekoče gnojilo, ker takoj deluje, organsko pa rabi teden do dva da začne delovati.
To kar je Pall omenil za gnojenje avgusta in septembra, se da ravno s temi peletami izvajat, rezultati so pa vidni spomladi, ko drevesa začnejo delat, kot je že sam povedal, prirast je večja, drevo je močnejše!
Sicer pa vsak zagovarja svoj način gnojenja, svoje izkušnje, jaz sem pač med temi ki zagovarjajo organsko gnojenje s temi peletami.