... ja sam se opredjelio za Liapor najviše zbog specifične težine, a ak pogledamo cijenu i pretvorimo kilograme u litre meni ispada da je tenisitu i liaporu ista cijena. Liapor koji se prodaje u MD-u je "fit" odnosno granulacije od 1-4 mm, ali proizvodi se u granulaciji 4-8 mm i 8-16 mm, a postoji i specijalna mješavina za ozelenjavanje ravnih krovova u koje su već dodane hranjive tvari za biljke... Kolko znam u MD-u su imali jednu jedinu paletu tog "fita". Dakle kad bi bilo zainteresiranih oni bi možda naručili koju paletu druge granulacije???
...a i ova priča oko granulacije mi se čini pretjerana, odnosno zakvačili smo se za tu granulaciju ko da je zemlja u prirodi granulirana?! I onda opet tu istu zemlju koja je granulacije od 0-X mm stavljamo u taj isti tenisit ili liapor!? Tu mi logika ne šljaka. Kako mi je građevina struka, ponešto mi je ostalo teorije sa faksa. Dakle da bi neka mješavina bila postojana odnosno da nebi došlo do segragacije iste u istoj mora biti više različitih granulacija... da ne zamaram sa detaljima, želim skrenuti pažnju na to da bi u mješavini od samo jedne granulacije, teoretski moglo kroz zalijevanjem doći do ispiranja i taloženja zemlje na dno posude... i onda smo opet na početku.
Pitajte Palla o njegovom Maxitu - (mislim da je identičan ovom "Liapor fitu") jel ga prosijava ili koristi koje druge granulacije. Eto čitam pa malo razmišljam.