: mansa12
Umetanje Citata
... godišnji trošimo u okolici Zadra, pa pitanje je može li se tu negde kupiti Pumice ili florepor ??
U okolici Zadra floreopor ima uzeti u Biogradu N/M u ulici Fra. Lina Pedišića , dućan - Polja Bure , granulacije 4 - 8 mm u pakiranjima od 5 i 15 l. Za pumice mi nije poznato
Zahtjevalo je vrimena pročitati sve ove postove ali i zadovoljstvo je veliko , to je tema koja se nedovoljno obrađuje a bitna je za uzgoj biljaka u posudama , kad se radi o karakteristici supstrata da zadržava vlagu i bude prozračan , prozračnost je bitnija karakteristika za razvoj korjena jer to može biti i korjen problema
Uzgoj biljaka u zemlji, vrtu i sl. kao što je već spomenuto ima druge zakonitosti i procese od onog u ograničenom prostoru posude pa su drugačije i načini uzgoja koji su bliži hidroponiji , ja nisam bonsai grower bar ne u tipičnom smislu ali imam 10ak trajnica u posudama i planiram ih na proliće prisaditi u kombinaciju floreopora , kokosovog treseta , lomljenog granita ,zeolita i nešto kore bora što mi je ostalo od lani , nadam se da će im nove čizme odgovarati
Hvala svima na korisnim informacijama kojih tu ima dosta