Imam neku inspiraciju pitati društvo što misli o Kimura stilu bonsaija? Naime, potaknut ovim fotkama Taivanaca i raspravom s Helle, osjećam se spreman izjaviti da mi se Kimurin stil bonsaija izrazito ne sviđa. Pogotovo crnogorica, a to mu je vjerojatno 90% biljaka. Dakle, na stranu sumnju da je Kimura svjetski majstor bonsaija, fenomenalan čovjek i bonsai ikona današnjice, ali...ali mene njegova crnogorica ostavlja prilično ravnodušnim. Neprirodno, pretjerano, presterilno, prebijelo...gotovo kao ono plastično bonsai drveće made in czehoslovakia koje se vidi po shopping centrima. Jednostavno nema mi vibre. To je too much. Ne izgleda prirodno. Ne ostvaruje doživljaj i ne uspijeva me uvjeriti da je to minijaturizirano gorostasno stablo u prirodi. Prije mi izgleda kao nekakva dekoracija za kamin. Svjestan sam težine svojih riječi...možda sam malčice pretjerao ali...skužili ste bit. Kaj društvo misli:?
P.S. ne znači da mi se svo njegovo drveće ne sviđa, ne generaliziram, znači samo da mi stil na koji on pali nije baš atraktivan