Evo ga dragi moji, ovako stoje stvari... Tenisit ili kako ga ovaj čovjek zove Tenisand gdje ga sada nabavljam dostupan je u neograničenim količinama. Možemo ga kupiti direktno u pogonu kod dotičnog gospodina, moga poznanika i prijatelja, koji ima tvornicu, to jest, proizvodnju Tenisanda. Granulacija je 4mm i potpuno je čista, nema NIKAKVOG otpada, dakle doslovno 0% i dolazi pakiran u vrećama po 25kg. Kod ispiranja, ispere se samo malo crvene vode, taman toliko koliko se prašine od mljevenja zadrži na 4 milimetarskim zrncima. Čovjek mi je obećao da će mi izmljeti i pripremiti i šesticu (6mm) da probam, iako ja mislim da je četvorka savršena. Mogla bi se eventualno malo miješati sa šesticom i to za veeeelike posude i biljke. Biljke u tome rastu mrak, prošla je cijela skoro sezona, prva kako sam sadio u Tenisit i sve je perfektno i posve zdravo. Mislim da su mi biljke u tenisitu bolje i zdravije nego one sve ostale koje nisam presađivao u tenisit ove godine. Gnojim redovito jednom tjedno do jednom u deset dana Cvetalom ili Substralom po uputi priozvođača. Koristio sam dosta i Folifertil, naizmjence s Cvetalom i pokazalo se mraaak. Ja do sada nisam plaćao za nabavljeni tenisit jer mi je poklonjen. A dobio sam oko 250 kila!!!
Mislim da je gospodin raspoložen dati mi koliko mi god treba iako...taman i da ga kupimo a to bi moglo biti vjerojatnije ako ga svi krenete naručivati, mislim da to nije nikakva ozbiljnija cijena. Mislim, ali nisam siguran, da vreća Tenisanda nemre biti više od tridesetak, četrdesetak kuna. Dakle, za 25 kg čiste četvorke. Mogu provjeriti i pitati. Mogu ti Mare pitati i što je s nabavljanjem istoga za Split, možda gosp Ivo zna nekoga dolje koji proizvodi, ako ne, kupit ćemo ti ga u Zagrebu, samo treba vidjeti što je s transportom. Kako gosp Ivo opskrbljuje i onako pola Hrvatske s Tenisandom iliti Tenisitom, možda ima varijantu i transporta u Split.