Pa istina je, nije sad to bogznašto...ali mene je fasciniralo koliko su si truda dali da organiziraju izložbeni prostor u sklopu njihovog botaničkog vrta i koliko njihovi ljudi u botaničkom ozbiljno shvaćaju bonsai i sve oko njega, za razliku od mnogih ignoranata i Hrvatskoj. Nas je po vrtu vodio njihov direktor, upravitelj madridskog botaničkog vrta i pričao o bonsaiju kao o vrlo vrijednoj i čuvanoj stvari u vrtu. Ovi naši ništ ne drže do toga i mislim da s time samo pokazuju koliko smo civilizacijski nazadniji i primitivizmom napredniji od Madrida. Ipak je to drugi svijet...civilizacija!!! Prošle godine kada smo mi bili još se radilo na veliko. Na slikama možete vidjeti onaj polukružni dio gdje su napravljeni izložbeni postamenti, polukružni stol, nekakvo jezerce, imaju čuvara...sve. I imaju redovitu suradnju s njihovim bonsai klubom koji održava biljke. A bonsai doduše nisu neka klasa, drva su eto, tako, prosiječna...međutim, nije ni važno. Oni imaju bar to. Mi...niti to. U zagrebu postoje tri polumrtva bonsaija u botaničkom vrtu koje su do sada držali u betonskoj rupi u podu!!! Da da, dobro ste pročitali.