Jedino ako pod presađivanjem podrazumjevaš samo stavljanje u veću posudu. Rezanje korijena i defolijacija istovremeno, ne znam, ja se ne bi usudio. Šteta bi bilo. Čemu toliko riskirati?
Možda je rizik, ovo je sve trenutno u razmišljanjima. Već sam je jednom selio u veću posudu i mislim da je ove godine treba ozbiljno presaditi i korijen prikratiti. Realno gledajući, o azaleama znamo jako malo, japanci im rade svašta, to smo vidjeli. Kad sam prošle godine nabavio azale, u 8mj. očistio sam im krošnje i orezao neke grane, one su tjerale sve do kraja 10mj. i to vrlo burno, dakle, mislim si da će od 6mj. do 10 imati vremena i snage razviti zelenu masu. Izgleda drastično, no ne bi bio prvi koji je to napravio. Možda se dogodi i neki kompromis, da ošišam samo gornju polovicu krošnje i presadim, a kad vidim da je ponovo potjeralo, onda ošišam i donji dio krošnje, no rađe bi drastično, nekak si mislim da je to njima normalno. Ako netko nađe argumente protiv tog ćina, nek mi ih javi u roku 15 dana, poslje ne garantiram za postupke