Odlično za novi fotić... mrak. Mislim da bi se i s lošijim dalo napraviti ok fotke kad bi se pazilo na neke stvarčice.
Aparat nije toliko bitan za samu kvalitetu fotografije nego objektivi. Vidio sam da ti imaš Canon eos 300d. Ja bih ti preporučio neki portretni objektiv za snimanje biljaka u posudama ispred platna.
Objektiv - Canon EF 50mm f/1.8 II je odličan zbog cijene i dobre dubinske oštrine. Košta oko 600kn. ... ili ovaj Mariov - Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM, košta oko 3000kn, ali u tom slučaju se moraš više udaljiti od objekta snimanja.
Npr. pozadinu. Ovo sa sivom je dosta dobro, a i ovo s špagom. Nemam vremena sad kopati po netu, ali ak neko ima mogao bi nam izvuči neke primjere pozadina, pa da možemo na jednom mjestu usporediti i prokomentirati kak nam kaj izgleda, i možda se u jednom zajedničkom projektu baciti u nabavku najboljeg, ha, kaj velite?? Ima li netko vremena kopati i tražiti različite pozadine
Pozadina može biti kako ti je Marija rekla ali je najbitnije da stablo možeš udaljiti dovoljno od nje tako da se pozadina zamuti i da izgubiosiječaj da je to krpetina. Nas dvoje sa tim imamo problema jer nemamo nigdje dovoljno prostora za idealno fotografiranje drva u posudama.