Da ne ulazim u detalje, prihvatite ovo kao zdravo za gotovo...
... dakle moja trenutna lokacija življenja ne zadovoljava uvjete za ugodan život drvaca. Balkon mi je ograničenje prostorom i na zapadnoj strani, sunce ga prži od 14h pa dok ne zađe. Kakvo nam vrijeme dolazi možemo pretpostavljati, a to je vjerojatno, sve toplije i vjetrovitije. U neko dogledno vrijeme, namjeravam se preseliti u kuću s velikom okučnicom.
Pitanje je za sve koji imate vrtove oko kuća i donekle riješen smještaj yamadoria. Da radi se isključivo o yamadorima, jer moja drvca će u bonsai posude, tek za najmanje 3 g.
Koliko često zaljevate drva koja su u večim posudama, teglama, drvenim sanducima i inim?
Kakav je odnos zaljevanja drva koja su u hladu i onih koja su na suncu do 12h?
Mislite li da je dovoljno, ako drva obiđem zbog zaljevanja, recimo u srijedu i subotu?
Kako bi podnosila poluhlad sa dva zaljevanja tjedno (ako bude potrebno), a bez mistanja, osim ta dva dana?
Bi li ih trebalo barem jednom dnevno mistati kad su visoke temperature?
Drva tamo ne bi bila potpuno bez nadzora. Roditelji od moje bolje polovice žive u toj kući. Ljubazno su se ponudili da će brinuti, no ne bi ih htio opterečivati.
Vjerojatno nisam dotaknuo sve probleme, no pokušajte me podržati ili spriječiti u mojoj nakani
Lokacija će biti izdvojena najviše 1g. dana od sada, a onda će postati domom