Ovako ja to radim, sa bakrenom žicom. Znači obična električarka žica, višak sa gradilišta, koji je besplatan. Komadi do metar i pol.
Prvo ogulim izolaciju.
Vidi se lak na žici.
Zatim omotam u kolut, obično na ispijenoj flaši pive. Žuja je zakon.
Ondak stavim na šparhet, koja lijepa Horvatszka riječ.
Upalim plin i grijem do užarenja. Ovdje budite oprezni da nije pre jaka vatra jer će se žica potpuno rastaliti, naročito tanji promjeri. Povremeno okretati gornju i donju stranu kako bi se ravnomjerno užarila.
Kad se potpuno užari odnesem je na balkon da se postepeno ohladi. Nikako ne umakati žicu u vodu, kaliti, jer će postati tvrda, a to nam nije cilj.
Kad se ohladila, otresem eventualno pepeo i žica je savršeno meka ko puter.
Imao sam prilike raditi sa aluminijskom. Bakar je neusporedivo bolji.