Vrh je otpiljen kao i korijenje. Nema tu greške, sasvim sigurno je pripremano za vađenje. Danas sam ga opet obišao a Mario ga je i slikao malo kvalitetnije.
... ali što više razmišljam, mislim da sam ga ipak ja načeo... i to loše. Odrezano korijenje je ostalo golo, vjerovatno je voda isprala ono malo zemlje što je bilo gore, grane su loše otpiljene i ostali su batrljci...pa sve pretpostavljam, ako sam to bio ja, onda je to bilo na samome početku mog zanimanja za bonsai i valjda sam zaboravio. Sram me bilo.
Moram izreči pokoju riječ i čestitati Donu na odabiru i pripremi drva. Iako nisam uspio vidjeti tri najbolja drva, od ovih koja sam vidio nekoliko njih su krasni primjerci. Ako sam si sve dobro posložil, najbolje napreduju i u najboljoj kondiciji su drva koja su bar jedan dio dana izložena sunčevim zrakama. Ipak se radi o ogromnoj šumi, gdje sva drva "trče" u vis tražeći "svoj dio neba".
Don je na nekim drvima uredio i korjijenje. Očito je to napravil u pravo vrijeme jer su drva puna zelene mase i novih pupova koji su vjerojatno tek za drugu godinu. Bukve koje sam ja prekasno rezao nisu ni blizu njegovim, mislim na pupanje i listanje. No to je i normalno. Dvije bukve mi se full dopadaju, želim Donu svu sreču pri iskapanju, jer mi se čini da su se potrudile ukorijeniti
. Done tu sam kad kreneš u iskope i rado ću ti pomoči ! U svakom slučaju, fino smo se prošetali po djelu njegovih i mojih terena.
Imam nekoliko fotki koje ću poslati uskoro.
Done, hvala na gostoprimstvu