0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Imamo zato nešto za pokazati,samo je problem u tome što nismo vješti u fotografiranju kao što smo u oblikovanju.Šaljem deset fotografija da čujem i vaše komentare.Napominjem da se ne radi o jamadorijima nego o sijancima koji su uzeti iz šume,kad su bili starosti od 10 do 15 godina."Škare" su na njima radile oko 10 godina i sad su negdje pri kraju oblikovanja.Potrebno im je još par godina da dobe na debljini i da izgledaju malo stariji.Sa sijancima je potrebno više godina za oblikovanje.Na jamadorijima imate gotovo deblo samo se treba malo poigrati sa granama i to je to.Da bi stekao kompletno znanje treba probati sve i biti sretan da poživiš malo "više" godina kako bi sve priveo kraju.
Simpatično drvo, no baš me ne privlače javori (uvozni), pa me u ovom postu zanima, koju mješavinu substrata imaš u posudi?
Znaš kaj, meni ti ova posuda uopće nije loša. Odlično se uklapa uz mlado crveno lišće, a i poslije kad je zeleno lišće mu odgovara jer je potpuno suprotna boja. Linija posude je vrlo jednostavno što mi se isto sviđa, nogice su mi odlične. Sve u svemu dobio si odličnu posudu. Znam da većina preferira bež-smeđe no to zna dosaditi.
Citat: helleborus - 29-09-2008, 08:28:12Znaš kaj, meni ti ova posuda uopće nije loša. Odlično se uklapa uz mlado crveno lišće, a i poslije kad je zeleno lišće mu odgovara jer je potpuno suprotna boja. Linija posude je vrlo jednostavno što mi se isto sviđa, nogice su mi odlične. Sve u svemu dobio si odličnu posudu. Znam da većina preferira bež-smeđe no to zna dosaditi. je li netko spomenuo bež-smeđe???
Čak mi uopće nije problem u boji, boja je zanimljiva uz ovo drvo, međutim, mislim da je posuda "prejaka", preduboka za ovaj format stabla. A čak mi se čini da i boja odvlači dosta pozornosti s lišća, koje bi trebalo biti u fokusu promatrača na sebe
Halo,ovaj Acer Palmatum var. "Deshojo" sam kupio u njemackoj kod bonsai-centra Enger:Palmatum je najprije bio u jednoj ne zanimljivoj posudi. Posto je i onako bilo vrijeme da se ga presadi, sam dobio jednu posudu od Petera Krebsa badava. Cijena od posude bi bila EUR 50,00Znam je boja od posude jako riskantna, ali si ipak mislim: Tko nista ne pokusava - nista nema za pobijediti.
Meni je drvo fino sijelo u posudu, izgleda mi simpatično. Boja mi je dobra jedino bi možda bilo bolje da posuda malo šira i plića kao na virtualu.Marija i ja imamo samo yamadorije i niti jedna nam vrsta nema tako lijepe boje lišća . U Hrvatskoj je jako teško doći do javora te kvalitete (o višim kvalitetama da i ne govorim), zato je najbolje da nastavimo sa yamadorijima dok se situacija ne promijeni.