Eh Grabar ja sam sadio i žir i ide ali 3 mm godišnje u promjeru a nešto deblje kao što ekipa vadi je misaona imenica ,uvene u roku 2 mjeseca.
Samo ovi koji žive na plavnim područjima bilo lužnjak ili cer se primaju do određene debljinei to ako imaju barem 5-6 litara i više zemlje u kojoj su niknuli .
Sve mi se čini da kod njih ide onako redom kako treba a od jamadorija ništa ,em su ogromni em je korijenje do kine.
Svako prolječe patroliram ,gurkam nogom ,savijam i onda odustanem ,jedino na mjestima gdje je krčevin ili su traktori izgrutili možeš nači pokoji .
Prošlo prolječe sam posadio dvadesetak kom u šumicu ,onako lijepo grbavih pa ču vidjeti ,neki su još živi ,srčanicu sam skratio na 5-6 cm i sad čekam da vidim kako se korijen grana ako bude imao lijep nebari možda i bude koji ,bar se nadam ,to mi je jedina solucija da imam kaki taki hrast.
Sve ovo što sam napisao nemogu potkrijepiti 100% sigurno ,jer nisam još stigao do faze sadnje u bar 50%supstrata pa da onda vidim kako se ponaša .
Dobra strana im je što jako lijepo puštaju spavajuče pupove ako ih redovno špricaš,eto pa ko voli...