Za početak, hvala vam svima na dobrodošlici...
Lonicera, nažalost nemam komad zemljice...
Dosovno sam "osuđena" na balkon...
Osim ak' u međuvremenu ne pronađem kakvog dobrostojećeg komada s kućom i okućnicom...
Do tad, uglavnom uživam na svojem balkonu...
Ovo sa zlatnim rukama u naslovu nije šala. Doslovno mi izraste i procvjeta sve što posijem i/ili posadim...
Barem je tako bilo da sad, a nadam se da će biti i ubuduće.
Što se pak moje Wisterije tiče, nije nužno da ona bude baš 1,5 m visoka.... Može biti i samo 1 m...
Bitno mi je da na balkonu imam Wisteriju - STABLO. DAI BONSAI. Dakle, nešto iznad 60 cm.
Ovoj Wisteriji na fotki s linka koji sam stavila, ne mogu procijeniti veličinu, ali je to točno ono što planiram, samo moooožda 20-30-40 cm veće...
To što navodno neće cvasti narednih deset godina ili više, uopće me ne brine. Bitno mi je da - raste. I da ju ja njegujem, hranim, podrezujem, orezujem, pazim, mazim i formiram kako JA hoću.
U međuvremenu, naravno da ću čeprkat po dostupnoj mi literaturi (do koje je btw, jako teško doći), tražiti adekvatne posude, alate, supstrate, proučavati tehnike, vrste stabala etc...
Ono što ću neizmjerno cijeniti, je svaki vaš savjet, iskustvo (i ono loše i ono dobro) i naravno, pokoju dobru šalu na račun svega i svačega...
Hvala vam svima što ste se uključili na ovu moju temu i nadam se da će vas na njoj biti sve više...
Ispravite me ako griješim, ali do sad sam uspjela shvatiti da bih Svoju Wisteriju, trebala sada "samo" presaditi u lonac 13-15 cm i pustiti da raste dogodine ili ipak treba još dodatno kakva akcija sa škarama po korijenju (koje se, btw, izgleda fino proširilo po toj mojoj plastičnoj, prozirnoj čašici, da golim okom kroz čašu vidim čak 6 korijenova iz kojih izbijaju mladi korjenčići po čitavoj dužini) ? Usput rečeno, prije negoli je proklijala, jedan korijen je prošao kroz rupicu na dnu čaše koju sam napravila pa sam ga neoprezno držeći čašu, slučajno otrgnula... Nakon toga, poblesavila je s rastom.