Pozdrav ekipi,
Pomalo čitam savjete s HBF i drugih foruma, gledam video klipove i skupljam teoretsko znanje a nešto malo i praktičnog dok pokušavam održati svoja prva dva drvca na životu. Svakodnevno ih tuširam/zalijevam. Poslušao sam Donov savjet... i sad sa strepnjom u novčaniku očekujem račun za vodu
, ali nije mi žao jer
na drvcu s krošnjom su se počeli dobrano otvarati pupovi. Skužio sam i koje je drvo: Fagus sylvatica-Bukva obična, europska, a drugo drvce s većim nebarijem počelo je puštati male zelene izdanke oko stabalca i na grančicama, ali još nisam skužio koje je vrste
Ne znam da li nekoga zanima, ali odlučio sam podijeliti svoja prva iskustva apsolutnog početnika iz dva razloga:
možda će nekome koristiti,
možda netko od znalaca bude imao kakav savjet koji će meni koristiti i
možda će koristiti drugima da uče na mojim greškama
dobro... tri razloga
Nakon stresa drvo može kasniti s listanjem, ponekad i nekoliko tjedana u odnosu na drva u prirodi tako da moraš biti strpljiv.
Da li su drva preživjela vađenje znati ćeš tek krajem ljeta jer se može dogoditi da prolistaju iz nekih skrivenih rezervi i onda ipak odustanu kad nastupe vručine. Ako preživi ljeto, preživjelo je. Sve prije toga je samo nagađanje i borba.
Nadam se da imaju dovoljno rezerve da prežive ...
i još nešto...
riskirat ću da me proglasite dosadnim, da ne spominjem neke gore epitete
što mislite jel' bi ono drvce s krošnjom preživjelo sada vraćanje na mjesto od kuda je izvađeno, ili bolje da ne petljam sada ništa već da čekam jesen...?zimu...? proljeće...?“