gledaj zen,opet ću ponovit što se tiće staylinga, tu neću ulazit s nikim u raspravu,zato jer svako od nas ima svoj vlastiti ukus,i vijerujem da neću komentirati nikome ništa glede staylinga.koliko kužim ti voliš taj "japanski smijer" bonsai umijetnosti(ispravi me ako griješim).grana na 1/3 itd,itd.sve pet tvoj izbor i ja prezadovoljan s time,prezadovoljan.
al ja neidem tim putem,NEIDEM,i radim ono šta meni mami pozitivnu emociju.da li je to pogrešno,da li je to sranje,ok,ali ponovit ću POZITIVNA EMOCIJA.
e sad glede tog izbora meni to ništa toliko ne smeta jer ja sam tako izabrao i tako ću vozit i dalje.
vi stariji bonsaisti ste tu da nama početnim "drvima" budete smijer,dostupno odradjeno iskustvo itd.
i sad mi kažeš savijetuješ,sugeriraš bijelogorica bez rana,a čovijek s 300 odličnih listopadnih drva ima krcato drva sa ogromnim ranama,ko ga slijediti,a takva drva mi bude mmmm emociju.e sad je li bijelogorica u prirodi bez rana,je li simetrična,ili neznam šta već.JEDAN PRIMJER:u gorskom kotaru sam vidio ogromnu bukvu koja je teško stradala nakon one ledene kiše,vrh drva otkinut,a cijela jedna strana krošnje je nestala jer je tu pala druga ogromna bukva i potaracala joj sve grane,nema "prve grane",krošnje,ma brutalno je ružna,ali me toliko fascinirala kao ni jedno drvo u šumi,ta njezina borba i volja za životom i to njezino prekrasno nesavršenstvo.znaš koja EMOCIJA U MENE,ma svemir.
nadalje drilanje,jeli ovo rano ili ne?
Mare je nešto spomenula zašto,ali nije najvažniju stvar po meni(al ja sam skromni početni polulošbonsaidrvčić).kada je krošnja u nekoj daljoj fazi ti sa drilericom napraviš masakr,al doslovno.pogotovo ovako velika rana.opet to je s mojim skromnim znanjem ukoliko si ti dosta drilao mislim da bih to trebao znati,mislim da bi trebao jer ne vijerujem da daješ savijet ako to nisi isprobao,vijerujem da nisi takav.ili vladaš s drilericom bolje od KW.
da li me zbunjuješ,mene možda ne,ali nove ljude pa možda i da.
kako ja rezoniram,oko svega,ali baš svega volim znati ZAŠTO-ZATO,nadalje uvijek ali uvijek prije svakog ,nekog "dijelovanja"želim pokupiti što više korisnih informacija"da lakše dodjem do "spoznaje" i da mi se nedogodi da na pola posla budem nespreman.
da li sam do sada sve loše "usvojio",neznam,možda.
Molim te nemoj ovo shvatiT osobno već kao samo jedan u nizu možda korisnih postova za nas početnike