Evo još malo fotki. Svi zadovoljni, prema letcima koje smo podijelili pogledalo nas je malo preko 5000 ljudi. Organizatori sajma su utvrdili da je ovogodišnji Flora Centrum Mundi rekordan po broju posjetitelja i bila je stvarno gužva u cijelom gradu. U subotu i nedjelju nakon ručka oko dva je obično krenula kolona koja se naprosto nije prekidala do 20.30, ljudi su neprestano dolazili i dolazili, u nedjelju nam je nestalo letaka. Izregulirali smo kretanje "kružnim tokom" kako bi izbjegli nekontroliranu gužvu. Obogatili smo prostor ambijentalnom glazbom, tako da su neki moji ludbrežani dolazili po više puta kako bi iskoristili terapijski učinak :). Komentari su fenomenalni, prostor je savršen s vrlo dobrim potencijalom za još bolje stvari. Velik broj upita i zanimanja za hobi. Koga god smo mogli uputili smo gdje su im najbliži bonsaisti ako ih je zanimalo, ovisno o tome gdje žive. Tako da ako se netko novi javi istrijanima, splićanima, zenovcima bit će nam drago.
Posjetile su as dvije ekipe televizije, tri ekipe radija i 4 novinarske (novinari i portali).
Zahvaljujem Radovanu, Adrianu, Galu, Sandevu, Čajku, Liliji, Danijelu na drvima, mojim volonterima Ian i Luki na pomoći oko informirannja i regulacije prometa, Gradu Ludbregu i turističkoj zajednici Ludbrega na podršci i logistici, Restauratorskom centru na prostoru dvorca Batthyany, te posebno na suradnji oko logistike (voda, toalet, sigurnost drveća, pomoćni materijali i rješenja prilikom postavljanja izložbe). I na kraju hvala svim ljudima koji su posjetili izložbu i pokazali interes za ovaj lijepi hobi.
Bonsai Ludbreg 2016 u brojevima:
Trajanje dana: 3 (8.00-20.00)
Broj drva: 49
Broj vrsta: 27
Broj izlagača: 7
Promotivni letci: 1500
Posjetitelja: 5000+
Evo još par fotki, video je u izradi pa će naknadno.
Zadnja fotka pokazuje kako je to tužno izgledalo zadnjeg dana, u nedjelju oko 10 navečer. Minijaturni svijet je nestao a mi smo efektno i brzo vratili prostor u prvobitno stanje.
Počinjem razmišljati o novim idejama za Ludbreg 2017....