Evo me opet. Volim setat prirodom pa opet iskoritio par sati setuckanja. Slusajuci vase savjete krenuo u potragu. Odlucio sam istu sumicu kao i jucer samo ovaj put druga taktika. Nisam ni ulazio unutra nego samo oko ruba setao kraj livade. Dok kose livadu uvijek pokose i ostete prvo sitno drvece, godinama kak su kosili tako je drvece raslo ali svake godine i nekoliko puta bilo pokoseno. E po meni i po tome kak sam ja shvatio idealno. Evo opet par slikica. Vecino su brijestovi 2 neznam neka trnina sav se napikao i neki "orientalis". Naravno sala ali ima krakova ko hobotnica i pun je malih izboja novih grancica.
ovaj sam odrezao ispod grana na nekih pol metra. Kaj bude bude za 2 godine cemo vidjet. Brijest
Pozdrav, novi sam
predivan nemari, jedna starija grana i jedna mlada. Obadvije odrezao na pola metra negdje pa cu vidjeti. Al ce Radovan imat posla. On dok vidi ce za sve reci ako ima smisla vaditi. Neznam tocno o cem se radi, mislim da je isto brijest
Pozdrav, novi sam
Pozdrav, novi sam
to mu je list a gore kak je odrezan
Pozdrav, novi sam
jedan jako lijepo krivudavi brijest. Odrezao sam ga pa cu vidjeti za koju godinu kaj bude od njega, ako Radovan ne veli drugacije :D
Pozdrav, novi sam
odrezan i ostavljena grana za vrh, jedino neznam ako nije preblizu
Pozdrav, novi sam
evo jedan od jucer, sad sam ga skratio pa cemo vidjeti
Pozdrav, novi sam
e sad sam naletio na panjice koji su predivni, sa rupama, ostecenjima, i svega pomalo. Mislim da se sve radi o brijestu.
Pozdrav, novi sam
Pozdrav, novi sam
Pozdrav, novi sam
Pozdrav, novi sam
e sad "orientalis". Naravno neznam kaj bi bilo za drvo pa ak moze pomoc. Pun je novih izboja po sebi.
Pozdrav, novi sam
grancica tako izgleda
Pozdrav, novi sam
e sad neka trnina, ima male trnove po sebi, vise raste ko grm, zna tko sta je to? isto orezana
Pozdrav, novi sam
pupovi
Pozdrav, novi sam
jedan panj brijesta ako se ne varam, sa drilanjem bi se dalo nekaj lijepoga napraviti jer je ova nova vrsna grada vec dosta debela
Pozdrav, novi sam
Danas bolje malo pogledao, radi se o brijestu a ne poljskom javoru. Raste ispod ogromnog poljskog javora zato toliko njegovog lisca ispod njega. Razlika izmedu brijesta i javora po tome da javor ima duple pupove sa svake strane grane a brijest ima nasumicno. Bar sam tak ja to skuzio. Odrezao sam ga i taj na proljece ide sigurno van. Jer ne bi htio da istruli tamo vani.
Pozdrav, novi sam
Evo nema moja znanja koja sam polovio od vas i savjeti vasi i odmah drugacije covjek gleda. :D