Ako mu ova prihrana ne pomogne, onda će ga možda dovršiti. Teško je biti prorok. Drvo je bolesno i ni jedan njegov normalan uvjet trenutno nije normalan, stoga je oporavak dug i upitan. Kažu da nakon ovog tjedna temperature idu prema gore, preživi li do normalnih proljetnih temperatura tada će mu svakako koristiti svježi zrak. Mogla bi staviti koju novu sliku da vidimo kako to sad izgleda. Briga o drvetu ti je dvosjekli mač, premalo brige je tek nešto malo pogubnije od previše brige.
Ako mu se listovi suše, nešto se događa. Kad prođem kroz cijeli ovaj post, čini mi se da je problem bio u prezalijevanju. No moraš razumijeti da biljka živi sporo, i kad ti pokaže prve znakove da nešto nije u redu, problem je već napravio određenu štetu. Dakle ne vrijedi ono, prezalijano je, pa danas neću zalijevati, sutra će već biti bolje. Ona zemlja u kojoj je bila biljka je moguće bila loša i prevlažna, i istrunulo je fino korijenje, drvo sad nema organ "hranjenja", pada mu cijeli tonus. Za razvoj lišća treba hrane iz korijenja koje možda ne funkcionira, a korijenje se ne razvijea jer treba energiju od lišća. To ti je zatvoreni čarobni krug, kad se jednom prekine ravnoteža... ovo svijetlo zeleno lišće koje se vidi na zadnjim slikama izgleda boležljivo, slabo, anemično, kao da nedostaje svjetla. A makar ga staviš na prozor, to ne znači da je svjetlo u redu. Tebi se čini da je prozor najsvijetlija točka u sobi, i jeste za tvoje oko, ali to je relativno. Mislim da sad što si napravila - napravila si, sad ga pusti na miru i nemoj mu više pomagati, jer možeš mu naštetiti.
Toliko se boriš za to drvo da je očito da ti je stalo do njega. Stoga ga gledaj kao živo biće, a ne kao računalni program. Ne možeš mu od danas do sutra promijeniti uvjete o ono će odjednom oživjeti. Presadila si ga, nahranila si ga, stavi ga na svjetlo i toplo. Možda mu otpadne lišće, ali to ne znači da je umrlo. Kao što ne znači da je preživjelo. Ni mi ljudi ne ozdravljhamo preko noći, a niti imamo apetita, treba nam samo mir da bi se odigralo što se treba odigrati u organizmu.
Da je ovo drvo moje, ja bih počeo polako odustajati od njega. Jedino mi još jedna stvar pada na pamet, ali to bi eventualno trebali potvrditi ostali na forumu: Drin. Najbolje djeluje na mladim izdancima, folijarno, a sasdrži aminokiseline koje biljka koristi i inače, a koje su u funkciji aktiviranja i provođenja određenih metabolitičkih procesa. Drvo ih proizvodi samo, ali kad se naruši ravnoteža može doći do suficita pa se dešava da stvari otkazuju jedna za drugom. Drin nije štetan, nije otrov, i koristimo ga uglavnom kad biljka pretrpi određeni šok ili stres. I da, skup je.