Fino izgleda, ono što bi se reklo ima potencijala.
Sad juniper, tu češ sa svakim pitanjem naletit na bar 5 raznih mišljenja, isto ko za supstrat.
Ali najbitnije, snaga junipera je u lišču, a ne korijenju, ako reduciraš to što si nacrtao presadnja u isto vrijeme nije najbolji izbor, teško će se obnovit. I nekako ti sad nije najbolje dio sezone za bilo što radit na njemu,osim žicanja.
A juniper je podložan napadu svakakvih gljivica i dok ne vidiš kako mu ide ja bi zasad ostavio tu granu kao back up. Ako imaš ga gdje stavit u nadkriveno da ga kiša ne natapa, voli suho, pogotovo ako ostane u toj zemlji, onda ti je to sve za ovu godinu.
Kad na internetu pročitaš obično juniperusa preporučuju početnicima ali ne zato šta mu možeš radit što te volja.Upravo suprotno oni podrazumijevaju da mu ništa ne moraš radit.
Pristup broj dva: kažeš zabadava,udri pa testiraj, imat češ upute iz prve ruke šta možeš radit na slijedećem.
Ja obično uzmem dvi biljke jer ponekad one znaju krepat same od sebe bez obzira šta radiš na njoj
i onda misliš da si dobio krive upute ili negdje griješiš, a stvar je u toj jedinki. Dobro je imat za usporedbu,tako sam dobiješ najbolje odgovore.
Ja onako čisto nabacio,pa ako ti bude od pomoći,super.