Meni se nije učinila tako zahtjevna. nisam je vadila s balom jer je bilo upitno dali ću joj prerezati samo ovaj debeli korijen , a da mi ne ostane ništa sitnog. Zato sam iskopala sve oko korijena i gledala gdje se ovi debeli granaju u neki postrani sa sitnijim korjenčićima i onda rezala (velikim škarama i pilom) . Bio je i neki centralni koji je išao ravno do Kine njega sam odrezala da mi kasnije može u pliću posudu. Uvijek pokušavam tako vaditi, osim crnogorice (naravno njoj treba po mogućnosti što bolja bala. Čak nije posađena u idealan supstrat, već u "pjeskulju" (neke biljke uspješno ukorjenjujem u tome, nije loša za razvoj korijena), ali je na proljeće potjerala milijardu pupova, a do jeseni je tak zarasla da se ništa nije vidilo. Svima nam je izgleda Sandev bio inspiracija. U supstrat sam umješala šačicu Osmocot-a (gnojivo s produženim djelovanjem) i zalila po potrebi, a prošle godine je to bilo vrlo rijetko. I na kraju , bršljenima posebno ovim zelenim odgovara smještaj u hladu.