U ovoj pripremnoj fazi ću detaljno pregledati i posnimati prostor pa ću podatke objaviti ovdje. Drvca bi bila izložena ispod onih lukova, trebam vidjeti koliko ukupno imamo polja na raspolaganju i koje su točno dimenzije svakog polja, da izračunamo koliko možemo drvca tamo postaviti (jedno po polju ili dva...) . I onda kad budemo znali koliko je izlagača, možemo odrediti koliko će tko imati drvaca, da ih bude na broj. Cinktor je kako sam rekao u dvorištu crkve s unutarnje strane zida, a navečer se oba ulaza zaključavaju, tako da su drvca sigurna preko noći. Isto računajte da ćete trebati imati i poneki stalak ako to nije problem. Ja ću do tada vjerojatno imati pokoji (ali neću imati drvo :), ali neću to moći osigurati za sve. S obzirom na arhitekturu prostor osigurava da se drvca gledaju s prednje strane i da ih se ne može obilaziti. zas navečer će se osigurati neka rasvjeta
Marketing je osiguran kroz cjelokupni događaj, plakati, najave na 5-6 radijskih postaja u u SZ hrvatskoj, bit će i televizije i svega. Izvan glavnih događanja (otvorenja itd) izložba je otvorena za posjetitelje, pa ćemo osigurati dežurstva, to može biti netko od nas, a može nam dodano ljudstvo osigurati i organizator. Nitko doduše ne bi ukrao drvo ali treba spriječiti da si neka bakica poželi uzeti "pelcer" :) Stavit ćemo vjerojatni i neku barijeru ispred (ono uže sa stupićima) da se drvcu ne može prići na dohvat ruke. Dvorište se inače zaključava oko 20 sati ali u vrijeme sajma bit će vjerojatno oko 21. Nakon toga smo slobodni pa možemo organizirati zajedničko druženje. Pivnica je 50 metara dalje kao i hotel. Neka zajednička večera bi bila super. Za prehranu mislim da ću teško osigurati sredstva, da je neka samostalna izložba vjerojatno ne bi bio problem ali s obzirom da nas je više mislim da se možemo snaći o svom trošku za kakve čevape, pizzu, lignje ili gulaš. Nadam se da se stim slažete a ja ću svakako nastojati od organizatora iskamčiti makar jedan obrok (ručak ili večera).