Daleko od toga da ti ne vjerujem. Kad smo mi ljudi takva sorta. Sve što pričaš je ispravno, a svatko u početku malo brlja. Vjerujem da ću za desetak godina nekom novom i ja govoriti da se okani kolaca i panjeva i da ide tražiti materijale kako treba. Ne mislim raditi kolekciju od 200 drvaca i svaki bolji će zamijeniti onog lošijeg. Imam auto a vozim se biciklom, imam novi komp a nekad brljam po jednom starom.... i tako.
Ja sam svakako zahvalan ovom forumu i svima vama, sve što sam do sada naučio naučio sam od dvadesetak ljudi na forumu, u biti znam što bi trebalo, vidim vaše mrak galerije, i samom mi je jasno da ovi kolci imaju malo potencijala, i da ću od tridesetak njih koji su zasađeni po dvorištu za desetak godina imati nekakva dva tri dobra primjerka koji neće biti vrhunski ali ću za njih biti sentimentalno vezan, sve ove ostale zamijenit će nadam se nešto bolje. A do tada se s nečim moram zabavljati.
Eh, financije su mi problem i nije se baš lako odlučiti krenuti na ekspediciju. No doći će i do toga, siguran sam. Moj plan je vrt urediti s onim što kako tako izgleda na nešto, a ovi kolci će u svojim lavorima rasti negdje iza ograde sakriveni za slučaj da koji od njih potjera fenomenalnu granu baš tamo gdje treba ili će završiti na roštilju. Kod koga sam do sad bio vidio sam slično, prva klasa je u vrtu za divljenje posjetiteljima, druga treća i ostale klase su negdje iza kuće, a iza ograde groblje gdje neki suhi primjerci izgledaju deset puta bolje nego ovo moji živi.
Bez zamjere, nisam kontra rečenog, ali ne mogu protiv sebe, jer svaki kolac koji ima bar 5 površinskih korijena u istoj visini toliko "pametno i studiozno" proučavam i okrećem kao da sam dobio jackpot. Onda me to čini malo veselijim jer imam osjećaj da se u ovoj sporosti rasta i razvoja ipak nešto događa i da nisam u leru.
Hvala na podršci i na ponudi za raskapanje, čujemo se oko toga kad dođe vrijeme.