Dakle, ovo je priča. Ja ko Dudek sa svojim biciklom, namontiram na njega štihaču i sjekiru, uzmem vrtne škare, 5-6 najlonskih vrećica, te veliku lučnu pilu i na teren. Dečki su u grmlju, rade tri motorne pile ali do mojeg mjesta je još oko 20 metara. Zabodem se u grmlje , saplićem se, zakačim za kupine i tako to i stignem na mjesto, trebalo mi je 5 minuta da uopće nađem to jedno drvo poljskog brijesta među svim ostalim brijestićima. I konačno ga nađem. Učinilo mi se da se malo smračilo u tom grmlju. Uzmem pilu za prvi rez i taman je nešto puhnulo i grmlje se počelo vijati na sve strane. Iz Međimurja se stuštio neki gadni oblak. Pa neće valjda!
Presječem stablo, i krenem štihačom pa od prve pogodim glavni korijen koji naravno raste u stranu. Sjekira, cap-cap, pa još malo okolo i skupa s balom u vrećicu. Kad je pljusnulo jedva sam stigao pokupiti alat pa onda sa svime time natrag kroz grmlje i trnje. I naravno dok sam sve to spremio i krenuo pljusnulo je ko blesavo tako da sam doma naravno došao mokar i tek djelomično obavljena posla. Nastavak je sutra u 9.
A evo što sam ulovio (na prvoj slici izvađeno drvo, a na drugoj isto to posađeno natrag u dvorištu):