E SAD ALATI
1.velika brusilica(ravna):ja sam radio s već predstavljenim terrierom od Gosp.Španka u Makiti GDO 601(25000 O/MIN)i moram priznati da je čudo,brzo skida drvo,faktički možete crtati s njim po drvetu.po meni a ja ću to probati napraviti ili kupit potreban je i onaj drugi dril što sam ga predstavio,zbog detalja,rupa itd.nakon rada s terierom ostaju oni po meni dosta neprirodni kanali koje treba zagladiti.Luka mi je preporučio da je Harri to zagladjivao s ovim:
http://www.kaizenbonsai.com/shop/product_info.php?cPath=23_60&products_id=2240Ja ga nisam testirao,ali po lukinom iskustvu,a i slikama to izgleda super.ja sam testirao isti ovaj proizvod,sa isto ovako kratkim iglicama i mogu reći da je strava radit s time i da to čudo skida drvo ko ludo i još ostavlja tanke pola milimetra duboke linije i vizualno super izgleda
http://www.kaizenbonsai.com/shop/product_info.php?cPath=23_60&products_id=3458Po meni za veliku brusilicu sasvim dovoljno ova četri proizvoda.za malu a to je već Andrija stavio u starijoj temi i ja ću samo prepisati od njega
Ja sam naručio drilove jer nisam mogao više čekati pa što bude.
Ovo bih ti preporučio za malu brusilicu:
- 3.2mm Spiral Wood Carving Tool - Extra Length
- 01-WEASEL™ 100 - WOOD CARVING TOOLS Profile A.
- 01-WEASEL™ 100 - WOOD CARVING TOOLS Profile B.
- 02-WEASEL™ 101- WOOD CARVING TOOLS Profile A.
Za veliku brusilicu ja koristim skoro samo jedan dril koji nije kupljen u Kaizena i nemam pojma tko ga je proizveo ali najviše sliči na:
- 01-The Little Terrier™
Također za veliku brusilicu koristim male čelične četke koje imaš kupiti kod nas u skoro bilo kojoj trgovini sa alatom.
Za onaj prvi dril za malu brusilicu Spiral.....kupio sam ga u pevecu od lux-a za 30kuna i odličan je.
što se tiće kutne brusilice probao sam onu ajmo reći pilu i s njom sam zadovoljan isto,a što se tiće izrade sužavanja(ukoliko je po meni gornji dio deblji od donjeg)znači velika je površina tesanja,mislim da bi to dobro odradila i ona roto rašpa(naš proizvod).nije preskupa i kad je isprobam javim dojmove.
MARE AKO MOŽEŠ IZMJENIT GREŠKU KOD UPISA TEME POMOZI,AKO NE ISPRIČAVAM SE NA NEPISMENOSTI.
I DA ZA KRAJ VJEŽBAJTE NA "BLANJAMA",NA BILO ČEMU,DA NAUČITE DRŽATI BRUSILICU,A I DA SE UPOZNATE S ALATIMA I KAKO SE ONI PONAŠAJU,A I DA "USERETE MOTKU"NA BESKORISNOM MATERIJALU.