Jako si brz na škarama !! Što nije dobro !
Trebao si sjesti s drvcem....okrenuti ga
nekih desetak puta, razgovarati s drvcem, dva internodija rezati-zašto nisi pročitao kaj je internodij ???? i kako se orezuje bonsai ? Ja vidim dvije bočne interesantne grane kojima bi se trebala posvetiti pažnja ! Ne misliš da ti ove grančice sa čupercima listića sada smiješno izgledaju ?? Da si samo pogledao jedan video kako se održava bonsai shvatio bi osnovnu bit !!
Pravilno ošišano drvce (namjerno neću reči bonsai ) izgleda bujno ma kako orezano bilo, izgleda uredno ( ne baratam stručnim bonsai izrazima ali vjerojatno ćeš shvatiti !!)- e na tome si morao poraditi jer sada tvoje drvce iako očišano opet izgleda kao poštucana Marggie Simpson !!
Ok.....
..... tako je kako je ! Ali još se da nešto spasiti na njemu ; sada bi stvar mogli spasiti dečki koji znaju napraviti virtual !!
Potpuno te shvačam, volio bi imati bonsai, ali ništa neznaš o bonsaiu, i ja sam početnik, pa te jako dobro razumijem, inaće bi ti na ovo tvoje šišanje napisala samo KATASTROFA ! Što mi i je bila namjera ali sam se stavila na svoje mjesto pred 8 mjeseci kada mi je Željka rekla apokaliptičnu rečenicu: od ovoga nikada bonsai-čak ni tada !! OD tada do danas je prošlo dugih 8 mjeseci, x puta me zora uhvatila u čitanju ili gladanju videa bonsai tema !! I mislim da mi je ostalo u glavi ne ono bitnije nego sama bit poimanja bonsaia !
Ako imaš volje, uz par pogledanih videa, vidjet ćeš gdje si fulao !! Ako imaš volje za ova slatka mala drvca, uzmi se vremena i vremena i pročitaj ovaj forum !! Ako učiniš to....znat ćeš što sam ti htjela reči ! Sretno