Odg: par pocetnickih pitanja !!!!
« Odgovori #22 : Jučer u 22:29:03 »
Citat:
Iste nas stvari muce al bit ce bolje :-) , te navedene korake sam shvatio i vecinu proucio, samo nisam najbolje shvatio zalijevanje i prihranjivanje yamadorija
evo ja cu ti odgovorit kao "stariji"početnik.ovo što ti je don napisao sve stoji i sve potpisujem.mene nije sram priznati moje gluposti pa ču ti ih prenjeti.
1.sanduci(ako ćeš veća drva kopati)JA NISAM KVALITETNO NAPRAVIO DRENAŽU i voda je slabo oticala,previše se zadržavala,GREŠKA PRVA
2.MJEŠAVINA SUPSTRATA:RADIO SAM JE ODOKATIVNO(šaka,ma još ću jednu itd,a svi stariji bruje da se to tako ne radi)I PREVIŠE JE TRESETA BILI,GREŠKA DRUGA.
3.GNOJENJE:mislim da je don negdje napisao da je slabo slušao Waltera Palla glede gnojenja,tako nekako.JA SAM NOVOIZVADJENA DRVA ČIM SU POČELI ODMOTAVATI PUPOVE ZASUO PELETIRANIM ORGANSKIM GNOJEM I TO JA MISLIM PREOBILNO.OVOGODIŠNJA ČU MOŽDA,ALI MOŽDA POGNOJIT FOLIJARNO I TO KASNIJE 7-8 MJESEC I TO NAKON ŠTO UDAVIM OVE STARIJE S PITANJIMA(njima vjerovatno glupa,ali šta ćeš kad učimo).
4.MOJ ZAKLJUČAK(A TI VIDI SAM)SVE OVO GORE RADI PRECIZNO I NE ODOKATIVNO,JER MOŽEŠ PRETPOSTAVLJATI ŠTA SE DOGODILO S MOJIM DRVIMA.jedina sreća u nesreći je da večina materijala nije bila osobite kvalitete i ove godine bih možda jednog ili dva izvadio,ali poubijao sam drva svojim neznanjem ili prepotencijom neznam baš i to mi je žao.nadam se da sam ti koristio svojim iskustvom.