0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da, arbor, vjerovatno je tako jaka koncentracija vodonik peroksida zasluzna za izbjeljivanje drveta a i tkanine... Možda da nadjemo nacin da dobijemo koncentrovani H2O2 bez prethodnog rizika da dignem fax u vazduh?
Pročitao sam da Talijani koriste vodik peroksid pomješan sa jin tekućinom za izbjelivanje suhih dijelova , što mi se čini jako prihvatljivo pošto je on jaki oksidans a i zube se njime izbjeljuje pa nebi smijelo onda napravit neke štete na drvu.
Kad već spominješ Walterove tekučine, jel probao neko onu "čarobnu" smjesu za mahovinu ?Moram to nabaviti pa me zanima jel tako dobra kako kaže
Citat: DonQuijote - 17-12-2009, 21:06:49Kad već spominješ Walterove tekučine, jel probao neko onu "čarobnu" smjesu za mahovinu ?Moram to nabaviti pa me zanima jel tako dobra kako kaže...ne ulazim u detalje "čarobne tekućine" .... no po netu se nalaze podaci o kilermahovini ... pola vode, pola octa... Probaj ...
Jedno pitanje pls..Vani se koristi tvz. "Lime sulphur".Šta se koristi kod nas? Bonsai shop, ili bilo šta slično kad nas (sarajevo) nemože se naći, tako da bi u obzir dolazila neka zamjena.ako imate nekih savjeta ili prijedloga, bio bih zahvalan
Citat: SamuraiSA - 13-05-2011, 14:39:31Jedno pitanje pls..Vani se koristi tvz. "Lime sulphur".Šta se koristi kod nas? Bonsai shop, ili bilo šta slično kad nas (sarajevo) nemože se naći, tako da bi u obzir dolazila neka zamjena.ako imate nekih savjeta ili prijedloga, bio bih zahvalanKod nas se koristi "Sivac crveni" iz domaće proizvodnje. Probaj se javiti Sivcu sa ovog foruma možda ga još ima jer ga je dosta skuhao.