za Radovana:sve 5 što govoriš to mi je jasno skroz na skroz.e za našu Marijetu legendarnu.baš sam vesel šta sam te potaknuo na reakciju i još ovakvu.većini nama početnicima velika pomoć.moja misao glede ove umjetnosti(pazi sad kad toplu vodu izmislim):OVO JE UMJETNOST "BUDUČNOSTI"ako me razumiješ ili ako dobro rezoniram. kategorizirala si "prioritete" startnog materijala i to redom,prvo nebari,sužavanje debla i muvment,i na kraju sekundarne,vršne ili kakve već grane.na prve dvije kategorije(da sad ne uzimam tehnike za nebari)malte ne nemožeš utijecat(moje skromno mišljenje)dok treća kategorija je budučnost.vaš "Imperator"je najbolji primjer za to.nama početnicima je ta "budučnost"veliki problem,koji se uči godinama.i vidjeti budučnost u startnom materijalu(od ovog gore navedenog pa do raznih stilova itd).i još jedna stvar,barem ja tako mislim(ovo je za početnike,vi stariji ovo zanemarite),a i iz iskustva govorim:obavezno dok se oko neistrenira prije iskapanja slikati startni materijal,jer slike ne lažu,Mare znaš o čemu pričam.