Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Autor Tema: Prvi koraci prema.....prvom predbonsaiju  (Posjeta: 142214 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
  • Total likes: 21
Odg: Prvi koraci prema.....prvom predbonsaiju
« Odgovori #270 : 02-09-2014, 19:33:53 »
... pa možeš malo zamahnuti i drilericom, znaš kakve nastavke Vladek ima pa...uzmi ono kaj on nema ! ...
Blago onima koji imaju drilericu i nastavke, moj još uvijek nedosanjani san... imam puno starih panjeva (ne od bonsaija) za roštilj na kojima bih vježbao, vježbao, vježbao....pa bih radio skulpturice razne:)

Ma rekla sam da bi Radovan zamahnuo drilericom...a u stvari sam ja jako radoznala kako drilerica leži u mojoj ruci !! A podrum je pun panjeva ! Možda je Radovanova malo lakša od ove velike koju imam doma !!!  Pa vidiš da stalno pazim da sam nagruta prema unaprijed i pazim nos !!!!!  A istina...već sam par puta među prstima vrtila te nastavke i mislim si...kaj je u njima kaj su tak skupi kao da su od suhog zlata !!  A moj ti je san....mala drilerica, taman za moj dlan !!

Offline alexhor

« Odgovori #271 : 02-09-2014, 19:47:29 »
Uh, šuma oko tebe je problem, i ja sam ih "umlatio" (puževa) 4-5000 ali ništa, 10 odraslih snese 4000 jaja samo tako.
za gredicu nemam nekakvu posebnu skicu, odmjerim neku površinu. napravim rub od dasaka, pa sve napunim nečim, vjerojatno ne supstratom nego kvalitetnom zemljom pomiješanom s nečim.  A na ogradu treba složiti onaj lim, kako kažeš, negdje sam vidio na internetu koji profil beštije ne mogu savladati.
Na ovom videu Potter ima tako nešto (negdje oko 5:30, mislim na gredicu s time da on nema anti-puž ogradu)

Naravno da mi je palo na pamet onda na isti način složiti i nekakav vrt za povrće (radi puževa), no za vrt već imam drugo rješenje, samo proguglaj "keyhole garden", zgodan vrtić s komposterom....

Offline brko

« Odgovori #272 : 02-09-2014, 21:59:54 »
  -pa dobro došla natrag lilia,već sam posijedio čekajući  da se javiš :cry:,koda se forum ugasio bez tebe .

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #273 : 03-09-2014, 00:46:14 »
Brko....pa i ja sam se već zabrinula za tebe.....nečeš vjerovati to sam htjela i pitati gdje si !!  Baš si mi falio ! :haaaahaaaaa:

I kako dobro došla natrag, pa napisala sam Radovanu da sam ja stalno "tu negdje"...provirim svako malo....al nebrem se uključiti u ozbiljne rasprave jer nebrem nikaj jako pametnoga reči...jer iskustva nemam kao dečki sa više staža u drvcima ! Mogu samo reči da mi se nekaj dopada....al to nikoga ne interesira jer neznam obrazložiti  zakaj mi se sviđa ! ! Tak da...napravim uvid tko je tu, tko je bio i ..odoh ja dalje ! :bravoPrika:

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #274 : 09-09-2014, 15:07:50 »

malo ljetnog ugođaja sa jesenskim bojama !!

Offline Radovan

• Zaslužni član
  • Total likes: 86
    • Donator foruma
« Odgovori #275 : 10-09-2014, 08:04:37 »
Lijepo.A di su ti kapitalci. :tlab:
Med Murom i Dravom Međimurski je cvetnjak!

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #276 : 11-09-2014, 12:40:59 »
e jesi jedan  ...... :happy2:  !!!   Ja i kapitalci !!  Em sam skromna, em sam samozatajna, em sam....žensko !!  Pa znaš da ženske ne zanimaju kapitalci !! face

A kao žensko....odjeća mi je na prvom mjestu (malo sutra ;) )  Boja me oduševila a moram ti reči...i muža sam dva-tri puta vidjela...kako mjerka ovog grabića !!  Tek tu na slici gledan da nisam slikala prvu stranu nego zadnju !!  E to je već uspijeh....kada kod premještanja sama znam odrediti koja je prva strana !!   :jupije:

A moji  :sumo: dečki ??  Pa kiša pada, pa em ja neznam poslikati tak da izgleda dobro na slici kak  izgleda uživo !!  Pa nije to....kopanje ! Da treba slike iskopati....eeee...to bi onda bilo pravo !!

Radovane jel bi ja mogla  :hihihi: iskopati onu jelku u borovoj šumi ??   :threatening:  Onako...samo ja...i nitko drugi !!

Offline Radovan

• Zaslužni član
    • Donator foruma
« Odgovori #277 : 12-09-2014, 07:20:47 »
Probaj,nemaš što izgubiti osim Smrekice.Ali znaš da moraš uzeti sa što većom balom korjenja,tako da moraš ići sa tačkama. :sumo:

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #278 : 12-09-2014, 11:41:51 »
 :tlab:  Idem čim muž ode na posao !!

Apropo....mojih "kapitalaca" ...evo...sam si tražio !! :hihihi:

http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=36764393860434952812.jpg
Prvi koraci prema.....prvom predbonsaiju

Offline Radovan

• Zaslužni član
    • Donator foruma
« Odgovori #279 : 12-09-2014, 12:51:28 »
Super.Vidimo se drugi tjedan jedan dan,popodne. :bravoPrika:

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #280 : 12-09-2014, 13:03:43 »

Pa šuma striborova za brku !

http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=24026757325363987959.jpg
Prvi koraci prema.....prvom predbonsaiju

Offline brko

« Odgovori #281 : 13-09-2014, 01:13:32 »
  -sve primio k znanju ,šuma striborova (glicinija) je ludo potjerala,baš se žuri u posudu ,jel ti ono hrast treća slika od gore ,a i bukva i lipa ne djeluju zanemarivo.
baš se neki dan mislim kak te oće ,kiša pada šparašvodu a imaš i slobodnog vremena jedino sam malo zbunjen što nisi išla u istru..a ja,pa ja ću vjerovatno istru vidjeti samo na razglednici ,tak me stislo sa svih strana da bi najradije pobjego u .......
  -jedino mi komp donosi malo veselja ,tak da samo slike ćekam..baš ti hvala da me se sjetiš to znaći da sam još živ ,jer mrtvi su samo oni koje su svi zaboravili :ljub:

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #282 : 13-09-2014, 22:15:01 »
Brko....ajmo redom, da nekaj ne preskočim !!

Gliciniji ima još puno vode da proteće kroz trening posudu prije nego....zasluži pravu posudu !! :hi: Iako....

.......joj je od zadnjeg tj prvog čerupanja prošlo tek 2 mjeseca...baca grane kao luda !

:whistle: treći je hrastić  :takoTreba:

:tlab: :haaaahaaaaa: a bukva i lipa su mali mrakić ! :girl:

;) sve me hoće, vodu šparam kak i svi vi ! :quiet: Slobodno vrijeme.....jako bi rado da radim od 0-24 i da sam super plačena....al tako je kako je...pa radim od 0-24 a plače niotkuda ! Alim pauzu kad želim i koliko želim  :turpija:

Ne moraš biti zbunjen...nek ti bude jasno: mjenjam Kupanje za KOPANJE....dakle temperatura mora i zraka mi ne igra nikakvu ulogu...tek mi treba malo kišice da nafajta kamenje u priobalju za kopanje ! Tako da, Istra.....Rijeka...Krk ....još samo malo vremena trebam za pripreme ! A najviše me razveselila činjenica da ...Petar Vrgoć ima vrtni centar na samo 2 kilometra od moje ljetne destinacije na Krku !!  Ne mislim propustiti posjet g.Vrgoću....to bi bilo kao da sam došla u Pariz i ne popela se na Aifelov toranj !!  Ili Venecija i propustiti vožnju gondolom !

A ti meni budi zdravlja boljeg da ne kažem fit....jer o smrti nećemo....nije nam još vrijeme za  :molitva: ....kvit !!

Ajme meni.... face  navukao si me da namrvim...kao Marica !! :love:

Offline Lilia

• ZONA
  • Zaslužni član
  • *
« Odgovori #283 : 13-09-2014, 22:37:27 »

Offline brko

« Odgovori #284 : 14-09-2014, 10:00:37 »
  -alo lilia ,nisam u takoj depri da mi se ide tam gore,prvih 60 sam nekako izdržo e sad ovih drugih 60 ćini mi se da će biti malo teže :smile:.
mući me sve ostalo ,što nemogu do jurice i sanjinka po zeleniku i grab ,a zaboga vidio bi tebe,radovana i društvo iz ZG,probao sam svakako al neide  :nono:.
  -a ti draga trebat ćeš radni dan malo duli od 24 sata i kamion žice ,anebi me ćudilo da poćneš razmišljati o bijelom roblju vladek i radovan će ti biti malo kad krene ta tvoja šuma,pa ti si toga nasadila za deset let 8).
samo daj dok te drži poslije ti inat i ponos neće dati da odustaneš,a možda se još ko iz okruženja zaljubi u taj preeekrasni hobi i evo zanimacije.
  -samo ti slikaj ,pa možda pokreneš i top ten ekipu za malo više slika,poz...