Jurice i Marija....
!! Hvala na trudu, vaše riječi uzimam na znanje sa velikom dozom respekta ! Neću ove više zavirivati u šumi do 3. mjeseca !! Ali idem na drugi teren u izvidnicu ! Nadam se da mi je sada sjelo sve na svoje mjesto, pa uz ove 3 osnove, nebari, sužavanje debla i mladice na donjem dijelu stabla, naletim na još pokoji dobar detalj na novim yamadoriima !
Sve više žalim kaj nisam puno južnije, neidu mi iz glave oni gigantski yamadorii Sandeva i Marije ! Kod nas nema ovaca i kozica da obrađuju godinama stabalca ! Morat žu to sama
godinama !
Jurice, Radovan nije imao više vremena da mi dalje puni glavu, jer....odjedamput stane pomalo u nju ! Bem mu miša, pa plavojka sam!
A i vremena nismo imali koliko smo željeli, znaš da se već rano mrači !Al vjerujem da će i to doći na red ! U međuvremenu
, da mi ti šapneš sa čime bi mogla ja iznenaditi Radovana,mislim na pitanja o bukvama,
koje pitanjce da mu postavim, da ga ostavim bez riječi !!
Što i kako sa njima....nakon vađenja: ako sam dobro pazila na satu, u proljeće samo vađenje, skračivanje glavnog debla na visinu iznad grančica na željenoj visini (koji centimetar više), sadnja u "moderan"supstrat, zalijevanje i prihrana i ama baš ništa ne raditi na njima do 2015!