zakaj ne , meni je žena jučer pričala mnogo toga o mikorizi i neke skripte su joj ostale.
ma okej, kao što rekoh, opće predavanje o mikorizi se može napraviti...svi znamo koliko je mikoriza važna kod bonsaija, pogotovo crnogorice, ali pošto primjene na bonsaiju (kod nas) još nema ili nije objavljena, malo se može pričati o tome...o teoriji da, ali o primjeni u praksi još ne...ali ne još dugo
btw. za ove mikorize od Roberta znam da su super...rezultati na povrću su
...
frend mi radi u jednom poznatom restoranu u ZG-u, i Roberta sam preko njega i upoznao...a kad mi je ovaj pričao kakvo povrće im je robert donosio, kako je bio prvo skeptičan kada je vidio velike bundeve, rotkvice i ostalo, misleći si kako su napumpane i bezukusne, a onda kada ih je probao da niiije mogao vjerovati koliko su fine, pune okusa i mirisa...uglavnom postao je "vjernik" u mikorizu i njene dobrobiti...
samo ako pogledate slike i rezultate istraživanja i pokusa koje je Robač radio, nemreš vjerovati...
meni je najbolji zaključak kada robi kaže: "pogledaj samo u prirodi stoljetna stabla koja su visoka i preko 50m, a rastu na "siromašnom" tlu, kamenu i slično...pa si pomisliš kaaako je naraslo tako veliko, tj, od kuda mu hranjive tvari kada nema zemlje?? stvar je u mikorizi...koja od biljke dobije klopicu koja biljci nije problem za proizvest, a ima moć rastapanja stijena, minerala i ostalog...zadržavanje hranjiva, vode i ostalog..."
ma mikoriza je ZAKON...i ide mi u tegle...vjerojatno slijedeći tjedan...ako stignem...živi bili pa vidjeli...