Bok ljudi, evo već dugo pratim vaš forum i vrijeme mi je da i ja otvorim neku temu... ušao sam u svijet bonsaija prije nekoliko mjeseci sasvim slučajno i jako sam se zaintrigirao, a pošto se bavim ekologijom i šumarstvom, ovo mi je odličan hobi za učenje i iskazivanje ljubavi prema prirodi... zasada ne vadim ništa iz prirode, čitam puno, istražujem i vježbam se na drvima iz uzgoja i trenutno sam zadovoljan rezultatima koje dobivam :)
e sad, moja tema za sve vas... jako sam velik zaljubljenik u hrastove, živim u području gdje ih ima u izobilju. dosta planinarim pa sam našao jako zanimljive primjerke od kojih se može raditi bonsai... e sad, kako ne bi htio raditi velike greške, dobro bi mi došli savjeti ljudi koji su uspjeli uzgojiti neki hrast... čitao sam sve i svašta na ovom forumu, znam da hrastovi nisu dobar materijal za početnike, al spreman sam istraživati... stupio sam u kontakt preko šumarskog fakulteta s čovjekom koji radi endomikorize za sve biljke pa bi s njime napravio malo istraživanje na kitnjacima... sad bih molio pomoć svih ljudi koji su pokušali s hrastovima, upozorite me na greške koje ste radili i usmjerite me na pravi put
sve je dobrodošlo, od vremena presađivanja, načina presađivanja, supstrata, zaštite od pepelnice, zaljevanja, ekoloških uvjeta... htio bih se što više informirati i spremiti za sljedeču sezonu... ko zna, možda istraživanje s mikorizom uspije i napravim korak dalje o spoznajama bonsaija u hrvatskoj