Istraživanja o korištenju mikorize u poljoprivredi su vjerovatno išli u smjeru povećanja uroda, a to je za bonsaiste nebitno.
nije nije...upravo suprotno...mikorizom se prvenstveno ide na jačanje biljke u pogledu primanja hranjiva, otpornosti na bolesti i općenito bolje kondicije biljke...time dolazi i kvaliteta ploda, da, ali prvi učinci su fiziološki koji se vide prvo u morfologiji biljke (vegetativni dio), a onda generativni (plodovi/urod)...
uglavnom, mislim da svakako treba probati...dobro je kaj sam/smo naletili na, po meni, najvećeg stručnjaka kod nas, pa ne trebamo previše razbijati glavu koji soj micelija upotrebiti na kojoj vrsti nego to možemo prepustiti stručnjaku...
što se tiče toga da li će mikoriza podnijeti uvjete bonsai posude i supstrata, mislim da je važno da nije baš skrooz inertan supstrat jer je poznato da je mikoriza puno prisutnija kod četinjara koji samim time što im se ostavlja dio matičnog supstrata imaju više organske komponente u smjesi supstrata u kojoj (laički govoreći) mikoriza ima prirodnije uvjete za razvoj...
kao što rekoh: "živi bili pa vidjeli"...