"Ukrao" sam ti slike i spremio u svoju arhivu. Nemogu se prestat divit, za kojih 10 god. savršenstvo od drva . Je malo je mala ,ali takve baš volim .
A sada i jedno pitanje , nakon koliko vremena od vađenja si počeo sa prvim zahvatima na drvu ili je već prvi vl, nešto već rezao i ...
Drago mi je da vam se sviđa...je, drvo je fora. I mislim da je fora baš zato kaj je tak enormno veliko...inače, još jedna bukva...i to ovako ne previše interesantnog giba debla...ne bi bila bog zna kakav doživljaj. Ovako je dinosaurus.
Mario (prvi vlasnik) je pronašao bukvu. Zajedno smo je skopali i dopremili doma. Drvo je orezano na mjestu kopanja...i nakon toga Mario nije niš posebno radio na njemu jer nije ni stigao. Drvo je došlo k meni. Ja sam radio na ramifikaciji unazad tri godine i to je bio dosta tajm konzjuming posao uz prilično radikalno duboko orezivanje...svake godine na prva dva pupa...znači da je početkom svake sezone rasta gubila devet desetina prošlogodišnjeg prirasta do prva dva pupa. To je jedini način da se ovak debele grane kakve vidite da izlaze iz debla što prirodnije podijele u potrebno razgranjenje. Sada, nakon tri sezone tako radikalnog pristupa mogu ostavljati nešto duži prošlogodišnji prirast i raditi na ovom prozračnijem, vanjskijem, laganijem dijelu krošnje.
Eto. Stavim fotke kad ode u list...cca 10 dana.