Hvala. Nešto od toga sam i sam radio. Prvo sam kamen oprao, pa sa žičanom četkom detaljno oribao. Onda sam ga namakao dva dana pa zalio Domestosom, da malo izgrize kamenac. Čak sam razmišljao da ga izglancam pastom za cipele kako bi bio sjajniji i kako bi struktura bolje došla do izražaja, međutim pokusi na sličnom kamenu nisi dobro završili.Trebao sam možda i to ovdje staviti ali sam se koncentrirao na postolje jer mi se to činilo najvažnije. A nije, kamen je najvažniji naravno, i tome treba posvetiti više pažnje.
No, ja sam takav, kad me ulovi huja moram nešto napraviti odmah. Kamen sam našao u nekih sat vremena i sigurno bi mogao biti bolji, ali ovaj je bio pri ruci i moglo se početi odmah.
Idući suiseki će imati postolje koje se manje ističe, a kamen će biti pravi "kamen ispran vodom" kakav bi i trebao biti.
Našao sam već nešto odgovarajuće, crni kamen sa bijelim prugama totalno zaobljen jer preko njega teče potok. Ako je ovaj mlado nabrano gorje, idući će biti staro gromadno gorje
Jedino što ga trebam osloboditi a potok je dubok i brz.
no to su sve detalji.
Ja sam sa ovim prilično zadovoljan i ispunjavalo me je raditi na njemu, što je najvažnije. Sada sam ponosan jer nije loše za prvi pokušaj. To možda i nije prvi hrvatski suiseki, ali dok neko ne demantira, ja računam da je. Moj prvi je sigurno