Evo, da hrabro priložim dokle je ovo došlo. Sve se ponavlja kao što sam napisao u prvom postu, više vježba nego nešto drugo. Ovo je moj prvi pokušaj napraviti nešto smisleno.
Sam sam napravio sandučiće, rupe za vodu, rupe za žicu, nogice, sanduci su ok, za sad.
Mislim da sam u tehničkom smislu napravio sve kako treba, stavio mrežice, učvrstio biljke, popunio korijenje supstratom
Supstrate je bez zemlje i drugih "nemodernih" dodataka. Ovo jedno drvo koje ima udlagu je zapravo podložak za žicu (koja se ne vidi iza) kojom je malo "nategnuto" jer nije bilo drugog načina da ga fiksiram na korijenju.
Najslabija karika cijele priče su, naravno, sama drvca.
Ovo je Hibiscus syriacus iliti sljezolika, biljka koja "ima problem za svako rješenje", a posebno sa zarastanjem rana.
Ove bijele točke si naravno rezovi, relativno svježi. Kad bolje pogledam možda je ovo krivo napravljeno, možda sam trebao orezati što sam orezao mrvicu dalje od matične grane pa ukloniti kad batrljak umre. Ali kod sljezolike se pokazalo da i kod "diebacka" ostane prilično glupi ožiljak. Kad ovo prolista (ako prolista) vjerojatno će trebati još ponešto maknuti.
Ovaj jedan visoki je primjerak čije sam fotke objavio ranije, i taj bi "hopefuly" trebao biti metla, dok je onaj drugi više nekakav multitrunk.
Ovo vjerojatno neće doživjeti stotu, pa ću kroz par godina ovo moći prebaciti u forum "Krvavi počeci", svi to imate zar ne :).
Ipak bih rado da malo prokomentirate sve skupa, slobodno me kritizirajte ali me nemojte demotivirati :)
Da, znam ovo nije dobar startni materijal :) Ali me jako veseli, jer svako putovanje počinje prviom korakom.