to se ne radi sada... na ''dekapitaciju'' tj. jaki rez mislim...
ako imaš vrt, posadi ga u zemlju na par godina da odeblja baaarem par centimetara i onda reži...
jer od ovoga dobiti bonsai...ne znam kaj bi ti rekao...
ovo rezanje na par cm sam ti rekao samo zato da nešto shvatiš, a to su proporcije...
jer ako hočeš imati, ajmo reći, neke normalne proporcije drvca da izgleda kao bonsai tj kao veliko drvo iz prirode, onda nekakav okvirni omjer promjera debla pri površini tla i konačna visina drveta treba biti 1:6.
Znači, ako je tebi ova mladica debela 1cm, onda konačna visina gotovog bonsaija iz toga treba biti 6cm. KONAČNA VISINA gotovog bonsaija, znači sa krošnjom. što bi značilo da ga treba ''odrapiti'' na mjestu gdje će kretati prve najniže grane krošnje. a to bi u ovom slučaju bilo na nekih dva tri centimetra...tako malo drveće ti se naziva ''mame bonsai''. proguglaj
a pošto za to opet trebaš par godina, i pošto će to vjerojatno onda izgledati kao mali stupić, i uz to što će ti na takve dimenzije drfca biti preveliki list, nemoj to raditi...
ako baš hočeš iz ovoga nešto dobiti, ponavljam, posadi u vrt i zaboravi na stajling par godina.
L