Kao prvo pozdrav svima na forumu, već neko vrijeme razmišljam o držanju bonsaia a vaš forum me je samo dodatno motivirao da se odlučim i stvarno uhvatim toga.
Inače bavim se biljnom akvaristikom i imam jedan maleni akvarijčić od 450 l
Inače mislio sam nabavit neko drvce ili mladicu iz kakvog vrtnog centra čisto da se naučim brinut o njemu (presađivanje, zalijevanje, gnjojenje, smještaj....). A za to vrijeme tražiti kakav dobar materijal u prirodi tako kad bude sezona od vađenja da sam spreman.
Živim u stanu i balkon mi je okrenut na jug i to bi bilo mjesto na kojem bi držao drvca. Prostora imam možda za dva manja drvca, pa shodno tome nešto tako trebam i tražiti.
Imam također jednu prostoriju okrenutu na jug koja se ne grije (u njoj mi je akvarij) i prozor je otvoren cijele godine. Zanima me postoji li možda mogućnost da se odmah do otvorenog prozora postavi drvo. Rolete od tog prozora su zatvorene ali su zato otvorene od prozora do tako da ima dosta svjetla. Također tu su mi vrata za izlaz na balkon koja imaju matirano žuto staklo pa i kroz njih dolazi dosta svjetla.
Sad drugo pitanje je u vezi substrata. Kao prvo može li se nešto od toga nabaviti u Splitu (floreopor, tensit, pumice, bijeli treset...)? Mogu nabaviti i akadamu ali nisam siguran radi li se o onoj najkvalitetnijoj ili ne.
Ja imam aqualit to je podloga kojom sam se služio u akvaristici. U biti to je glina sa tragovima mikro elemenata u sebi.
Evo link :http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/Hobby-Aqualit.htm
Pa me zanima mogu li to koristiti kao substrat?
Naravno ako neko iz Splita ili okolice ima nešto viška substrata i bio bi voljan prodati neka mi se javi na pm.
Eto da vas ne gnjavim više hvala na čitanju i pomoći