Grab tjera, to bolje što ga više šišaš Baš nemam neko veliko iskustvo, u proljeće sam izvadio jedan prilično stari grab. Grane su bile teško upotrebljive pa sam ga ošišao na nulu ostavivši samo dvije najniže. Na svakom mjestu gdje je bila grana potjeralo je barem pet-šest novih grančica. Posađen je u hladovinu ali koliko sam čuo, sunce mu ne smeta, dapače. Ipak poluhlad bi bio najbolje riješenje s obzirom na situaciju kod tebe.
Zadnja rečenica je bit i suština, naglašavam "situaciju kod tebe"
Vađen je u nepovoljno vrijeme, podosta je star, imao je veliku krošnju i debele žile koje su odlazile daleko od njega. Jedina pozitivna stvar u slučaju je bila relativno dobra korijenova bala sitnih dlačica.
Svuda se može pročitati da grab voli sunce i da ga se drži na suncu, a da sam ja ovog svog držao na suncu, danas bi imao sječanje na neuspio pokušaj. Ne zanosim se da sam uspio u ićemu, no grab pokazuje znakove života i sigurno ću ga držati više u hladu nego na suncu, pa makar i imao veće listove ove godine. Nek mi poživi do godine a i dulje pa će se sunčati do mile volje
Zaboravio sam reči da mu staro lišće propada iz dana u dan, na granama nisam primjetio ni jedan pup koji bi pokazivao znakove života, no možda se i to promjeni. Ako i ne bude... narast će nove grane. Ako je netko propustio... prihranjivao sam ga, petkom u zemlju. utorkom folijarno.